Skip to main content

Fobiske angsttilstande

Alene tanken om den fobiske situation kan fremkalde angsten

Fobiske angsttilstande er en gruppe forstyrrelser, hvor angst optræder i veldefinerede situationer, der ikke indebærer reel fare

Alene tanken om den fobiske situation kan fremkalde forventningsangst.
Gruppen af fobier indeholder agorafobi med eller uden panikangst, socialfobi/social angst og enkeltfobierne.

  • Agorafobi eller fobisk angst for at færdes alene uden for hjemmetbestår i frygt for at forlade hjemmet, komme i forretninger eller på offentlige steder eller rejse alene med tog eller andre offentlige transportmidler.

Agorafobi optræder ofte i forbindelse med panikangst, ligesom socialfobi, obsessive og depressive symptomer ofte optræder som ledsagende symptomer.
Angsten ved agorafobi handler ofte om at blive overvældet af et panikanfald i situationer, hvor personen oplever sig fastlåst, hjælpeløs og alene.

Socialfobi eller fobisk angst i sociale situationer består i frygt for at blive kritisk iagttaget og vurderet af andre mennesker. Personen med socialfobi har som følge af denne frygt en tilbøjelighed til at undgå sociale situationer. (Se evt. social angst).

Enkeltfobi eller fobisk angst i særlige situationer er frygt begrænset til helt specifikke situationer eller fænomener som for eksempel dyr, højder, torden, mørke, synet af blod etc. Når personen udsættes for disse situationer, kan de som ved agorafobi og socialfobi udløse panikangst.

Jeg giver psykologisk behandling, støtte og rådgivning omring fobier.

Ring og hør nærmere på 42198885 eller skriv en mail til helle@boernepsykologviborg.dk.